Let’s do it Ukraine: Зробимо Україну чистою у суботу 16 квітня 2011!

Создано 12.04.2011 08:37
Автор: orijanka

Зробимо Україну чистою!Саме так! Не колись і десь, а тут і зараз! І не хтось, а саме Ти можеш зробити перший крок до країни вільної від сміття. Є конкретна дата і час: субота 16 квітня 2011 року з 11 до 14 години. Масштабна акція з прибирання зелених територій пройде в усіх областях України і ти можеш стати її частиною. Зробимо Україну чистою! Адже це вже зробила Латвія, Естонія, Словенія, Румунія, Португалія... Ми не гірші від них. Все сміття, яке ми бачимо навколо, спричинено людьми і звільнити природу від нього може тільки людина, а ти ж знаєш, що ти людина? Доведи це реальними вчинками, а не порожніми словами!

Позиція равлика і страуса вже не актуальна. Прийшов час переходити від звинувачень до конкретних дій. Ініціатори акції переконані, що для того, щоб навколо стало чистіше необхідно зовсім небагато, а саме три прості речі:

  • не смітити;
  • збільшити простір чистоти, гуртом прибравши свій клаптик країни;
  • долучити до акція інших людей.

Офіційна презентація загальнонаціональної кампанії «Зробимо Україну чистою» відбулася ще у грудні минулого року. До 1 березня були визначені і занесені на карту найбільш засмічені території України. Ініціатори акції планують залучити до прибирання сміття понад 50 тисяч волонтерів в усіх куточках країни. Станом на 20 березня до антисміттєвого руху вже приєдналося більше 60 міст і селищ, в тому числі й усі обласні центри України.

Зробимо Україну чистою!

Вітчизняна кампанія є продовженням світової ініціативи «Let's do it world!», яка була започаткована в 2008 році в Естонії, коли 50 тисяч людей за один день прибрали понад 10 тисяч тонн сміття! У 2010 році 15 аналогічних проектів відбулися у восьми країнах світу. Справжньою рекордсменкою за кількістю учасників стала Словенія, яка при населенні всього в 2 мільйони чоловік залучила до прибирання аж 250 тисяч волонтерів.

Своєрідна репетиція всеукраїнської акції відбулася у червні минулого року у Києві, де була проведена кампанія «Зробимо Київ чистим», в ході якої 500 добровольців прибрали сміття в 20 парках і зелених зонах столиці.

Навесні більшість державних і недержавних організацій традиційно проводять суботники. Цьогорічна акція покликана об’єднати розрізнені заходи в один потужний національний рух.

Зробимо Україну чистою!

Як зазначив на презентації акції в Одесі 15 січня координатор програми Волонтери ООН в Україні Джованні Моцареллі: «Метою програми є зміна ставлення українських громадян до життєвого простору і виховання в суспільній свідомості звички не смітити і дбати про довкілля».

Що потрібно зробити для участі в акції?

  1. Зареєструватися для прибирання за лінком організаторів: http://letsdoit.org.ua/node/add/join або за телефоном 063-6511271.
  2. Прийти в суботу 16 квітня о 10.45 на узгоджене з координатором місце, отримати необхідний інвентар, докласти трохи зусиль і зробити свою країну чистішою.
  3. Запросити до участі в акції друзів, колег, знайомих.
  4. Поширювати інформацію про акцію в ЗМІ, соціальних мережах, серед знайомих, на місці роботи чи навчання.
  5. Стати координатором акції в місті чи зеленій зоні, де такого координатора ще немає.

Усі подробиці кампанії та координати організаторів можна знайти на офіційному сайті акції «Let’s do it Ukraine».

Координатор «Let’s do it Ukraine» Юрій Пивоваренко переконаний, «що людина, котра вчора вийшла на прибирання, не кине сміття на вулиці сьогодні», а подібні акції можуть зробити українців тільки кращими. Вірить у зміни на краще і еко-дайджест FacePla.net, який закликає своїх читачів приєднатися до суспільно корисної ініціативи.

Не будьмо байдужими! Let’s do it Ukraine! Зробимо Україну чистою!

Author: orijanka

Комментарии: